Švejk - Jaroslav Hašek

Beogradsko dramsko pozorište

Ocenite kvalitet ovog programa

(3 glasova)

Ozren Grabarić Milutin Milošević Milutin Dapčević Miloš Lazarov Vanja Nenadić/Nataša Marković Dunja Stojanović Iva Ilinčić

Predstava je zasnovana na nezavršenom satiričnom romanu češkog pisca Jaroslava Hašeka, „Doživljaji dobrog vojnika Švejka u svetskom ratu”, izdatom 1923. godine, koji se smatra jednim od najvećih antiratnih romana svih vremena.

Komad govori o češkom veteranu Jozefu Švejku i njegovim komičnim i strašnim doživljajima u vojsci, kroz galeriju raznih čudnovatih likova u novom okruženju u kom se našao. Priča počinje atentatom u Sarajevu koji prethodi Prvom svetskom ratu. Švejk je toliko uzbuđen zbog služenja svojoj državi u ratu da niko ne može sa sigurnošću da utvrdi da li je malouman, ili vešti saboter austrougarske armije.

Sjajnoj glumačkoj ekipi na sceni je prisružena i muzičarka Ivana Vukmirović koja je sve vreme prisutna na sceni, i svirajući gitaru i pevajući songove predstavlja neku vrstu lajt motiva koji se provlači kroz ovu antiratnu dramu i tragikomediju. Songove je napisala Nevena Glušica, takođe kompozitorka muzike „Švejka”.

Slika

Informacije o programu:

Režija: Veljko Mićunović, Dramatizacija: Kata Đarmati i Slobodan Obradović

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program