Rođen je 1945. godine u Beogradu. Osnovnu i srednju školu je pohađao u Beogradu, Istanbulu i Nikšiću.

Milija Nešić je 1987 godine na izložbi u Kulturnom centru Beograda predstavio svoje mrdalice kao specifičnu umetničku formu kojom je iskazao svoj odnos u večnoj igri nasilja koji jedni sprovode nad drugima koristeći razne forme i opravdanja.

Objektivom kroz svet oko nas 2017

Zavod za javno zdravlje Pančevo sedmu godinu za redom organizuje fotokonkurs i izložbu fotografija Objektivom kroz svet oko nas.

Impresivno razvijen hronološki sled promotivnih događaja, izložbi zabeleženih u letopisu povodom pređašnje prolećne izložbe „Svetionika“ u Pančevu i na drugim lokacijama, pokazao je pomalo atipičnu meru inteziteta veoma kvalitetnih predstavljanja, kako u uobičajenim revijama članova, tako i u biranim istupima gostiju, renomiranih umetnika pančevačke i šire scene, u zajedničkom imenitelju aktuelnog slikarstva.

Osnovana 2015, grupa „Iza ekrana” ima 7 članova koji se dugi niz godina, iz profesionalnih ali i umetničkih razloga aktivno bave fotografijom.

Diplomirani likovni umetnik – specijalista slikarstva (Fakultet likovnih umetnosti, Beograd, 2011) i diplomirani grafički dizajner (Fakultet primenjenih umetnosti, Beograd, 2008), autorka alternativnog stripa.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Bilten

Budite obavešteni o najnovijim vestima i programu Kulturnog centra.