VELOVI, ciklus radova i izložbi koje zajedno realizujemo od 2015. zasnovan je i na ličnom iskustvu i na teorijskom radu.

Izlozba predstavlja svojevrsna istraživanja i iskorake na temu portreta koje autor praktikuje niz godina, radovi su obogaćeni ličnom slikarskom i likovnom poetikom.

Izložba slika Tamare Žderić

Trenutno me na likovnom polju zanima određenje veze između pojedinca i društva, ali i uslovljenost i karakteristike tog odnosa.

Izložba Ekolibrijum

Lepota i raznovrsnost živih bića oduvek su bili inspiracija umetnicima. Ovom prilikom grupa umetnika okupila se oko ideje da obeleži Svetski dan zaštite životinja i time doprinese većoj naklonosti i odgovornosti, kao i svesti da nismo sami na planeti, već da je delimo s tim divnim stvorenjima.

Raskršća - Mila Gvardiol

U seriji slika pod nazivom „Raskršća” vizualizujem procese mentalnih i emocionalnih tkanja kroz arhetipski simbol raskršća.

U ovoj koloniji koja je posebna i po svemu jedinstvena u našoj zemlji, učestvuju i likovni umetnici u funkciji pedagoga.

U manastiru - Predrag Lojanica

Izložba slika i crteža nastalih tokom dvogodišnjeg boravka u srpskom pravoslavnom manastiru i rada na doktorsko-umetničkom projektu.

48. SALON UMETNOSTI PANČEVA

Umetnički izraz u današnje vreme doživljava mnoge promene i u smislu samog dela, i u prijemu.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program