MESEČEVA SOBA

Mesec je od početka civilizacije fascinirao čoveka na različite načine i s različitim pobudama, a popularni izraz la bella luna slavi mnogo više od same fizičke posebnosti tog nebeskog tela, istovremeno podrazumevajući sve one kontekste i kreativne potencijale jedinog prirodnog Zemlјinog satelita.

NEBU POD OBLAKE I MORU POD TALASE

U okviru teme „Nebu pod oblake i moru pod talase” radim grafike koje opisuju otisak duše. Verujem da duša treba da leti sama, i dok je dan i dok je noć, da sakuplja najsuptilnije emocije iz okruženja u kome je slobodna, opuštena i nesputana.

MONUMENTI

Monumentalnost prožeta u umetnosti ciljano stremi ka večnosti. Proistekla iz čiste duhovnosti, zahteva od umetnika veliki ulog kako bi uspeo da iznedri delo koje je „za vekove”.

NA PUTU

Tri vere, tri države, tri kontinenta. Konačno sećanja u potpunosti podsećaju na fotografije. Vreme je učinilo svoje, pamtim mnogo detalja, emocije su i dalje tu, ali postavlja se pitanje da li je sve onako kako je tamo i bilo.

TRI TAČKE...

Kao što tri tačke mogu značiti produžetak smisla, tri umetnika su se prepoznala kao te tri tačke. Svako iz svog ugla doprinosi ovoj izložbi kroz lični pečat koji već decenijama gradi na umetničkoj sceni.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program