SADA I OVDE. BITI ČOVEK

Jelena Aranđelović predstaviće se slikama i crtežima iz dva ciklusa, od kojih je prvi retrospektiva radova iz serijala „Tragovi zločina i dokazi sreće” iz perioda 2015–2017, koji se bavi fenomenom sećanja, kako iz lične arhive, tako i iz odbačenih dokumenata nepoznatih ljudi.

49. SALON UMETNOSTI PANČEVA

Salon umetnosti Pančeva predstavlja važan umetnički događaj, nastao 1972. godine po ugledu na Oktobarski salon Beograda, revijalnu godišnju izložbu likovne umetnosti.

Ove fotografije bi bilo pretenciozno nazvati pejzažima. Namera mi je bila, prikazom surovosti kamenih masiva, dočarati i prikazati emocije, ogoljenost, nestabilnost, promenljivost, izazovnost, strah, ponos...

Za mene je geometrijska apstrakcija uvek bila samo jezik unutar same likovne forme. Vremenom je u mom slikarstvu postala čist slikarski izraz, čin sam po sebi. Višegodišnja putovanja u Indiju, susret s jantrom i mandalom su me samo učvrstili u tom uverenju.

Izložba kroz različite medije prikazuje šta se dešava s arhitekturom kada je savremeni umetnici uključe u svoje prakse i postave je u nov diskurs.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program