MOJ SVET - Tina Leposavić

Izložba „Moj svet” inspirisana je vezama koje spajaju moj rad u pozorištu i slikarstvo kojim se bavim već duži niz godina. Ona na neki način predstavlja igru dvodimenzionalnih slika i trodimenzionalnih lutaka.

Sudbina Petrije iz malog rudarskog sela u Pomoravlju, u ovoj dramatizaciji posmatrana iz ugla tri Petrije – mlade, gradske i udovice, jeste univerzalna priča o ženi koju sputava patrijarhat i njenim pokušajima da ga preživi, da opstane – ne i da mu se suprotstavi.

ANA AVRAMOV BEND

Solo projekat Ane Avramov, muzičarke i umetnice iz Beograda, jeste prljavi svedeni pop u kom muzička jednostavnost otvara prostor za duboku ekspresivnost njenog glasa.

MAČAK U ČIZMAMA

Premijernim izvođenjem predstave „Mačak u čizmama”, po tekstu Igora Bojovića, u režiji Dragiše Kosare, Dečja pozorišna scena „Pođi tuda” Kulturnog centra Pančeva obeležila je deset godina postojanja 28. februara 2015.

STARAC S REVOLVEROM

Film je zasnovan na istinitoj priči o Forestu Takeru (Robert Redford, u poslednjoj ulozi pre najavljenog povlačenja iz glume), čiji život odslikava od odvažnog bežanja iz zatvora San Kventin u sedamdesetoj godini do neverovatnih potera koje su zbunjivale vlast i oduševljavale javnost.

Radovi su rađeni u tehnici ulja na platnu, inspirisani freskama iz manastira Gračanica, Đurđevi Stupovi, Manasija, Dečani, Sopoćani...

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program