Izložba kroz različite medije prikazuje šta se dešava s arhitekturom kada je savremeni umetnici uključe u svoje prakse i postave je u nov diskurs.

KAGEL – POČECI MUZIČKOG TEATRA

Ansambl Studio 6 predstavlja rani opus Maurisija Kagela (1931–2008), jednog od najznačajnijih i najuticajnijih kompozitora druge polovine 20. veka, nemačko-argentinskog porekla, poznatog po svom interesovanju za razvoj pozorišnog aspekta u izvođenju savremene muzike.

PRINCEZA NA ZRNU GRAŠKA

Dramatizaciju je uradila Nina Džuver, po bajci Hansa Kristijana Andersena, jednog od najznačajnijih stvaralaca za decu, režirao je Vladan Đurković, a ulogu princeze tumači Brankica Sebastijanović. Ona ističe da joj je drago kad se nađe u ulozi koja sadrži plemenitu promenu.

KORAKOM TRADICIJE 2019.

KUD Neolit nalazi se u Starčevu, na teritoriji grada Pančeva, na 25 km istočno od Beograda, u južnom Banatu, na obali reke Dunav. Starčevo ima oko 9.000 stanovnika i poznato je po arheološkom nalazištu iz doba neolita i Starčevačkoj kulturi iz tog perioda, po čemu je društvo i dobilo ime.

U januaru 2013. godine osnovali smo Vulkan izdavaštvo, najveću izdavačku kuću kod nas.

Rotari klub Mihajlo Pupin Pančevo organizuje humanitarni koncert u okviru Projekta Ljubav nije samo riječ, svetskog virtuoza na harmonici i člana Rotari kluba Bijeljina Dušana Sekulića, s njegovim ansamblom.

Radovi obuhvataju period od 2015. do 2019. godine u obimnom galerijskom prostoru od preko 150 km površine. Umetnik će se predstaviti crtežima i uljanim slikama velikog formata.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program