Mladi novinar Karl Marks objavio je 1842. godine u kelnskom listu Rheinische Zeitung pet članaka pod naslovom Rasprava o zakonu o krađi drveta.

INTIMNE PRIČE - Lidija Uzelac

Crteži čistih površina i linija, dobijeni crtanjem, slikanjem i multipliciranjem različitih materijala. Radi se o reinterpretaciji minimalizma koji se razlikuje od preterane rigoroznosti iz prošlosti. Radovi su samoreferentni, istovremeno i univerzalni, i ostavlјaju široko polјe za emotivnu i asocijativnu identifikaciju. Intimne priče.

Skrivali su se pod zemljom otkako ih je, pre više od 200 godina proterala zlobna krojačeva žena.

OSINJA MREŽA

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih, kubanske grupe sa Floride, sastavljene od protivnika režima Fidela Kastra, izvele su žestoke napade na Kubi, bacajući bombe na hotele i ubijajući nedužne ljude na plaži.

KNJIGA O DŽUNGLI (3+)

Ovo je priča o dečaku Mogliju, koga je napuštenog u džungli, kao bebu, pronašla panterka Bagira. Bagira odluči da dečaka odnese vučici koja je imala mladuče.

PRIMADONE

Ponekad su fiktivni život pozorišta i onaj stvarni koji živimo neobično isprepletani. Milena i Dara su žene u najboljim godinama, glumice i primadone, koje žive u napuštenom pozorištu kojem prete da će biti srušeno.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program