Mumifikacija

Svoj dosadašnji rad karakterišem kao istraživanje i ispitivanje različitih stilova i tehnika kroz motiv portreta, prvenstveno slikarskim tehnikama, ali i grafičkim, crtačkim, kao i vajarskim metodama.

Tokom vekova, naša društva doživela su veliki kulturni napredak uslovljen veoma sporim vremenskim procesima. Nesumnjivo je da su neke od ovih transformacija rezultat promena društvenih paradigmi, u vezi sa kulturom arhitekture i inženjerstva.

Pozovamo vas da nam se u sredu, 8. maja u 19.30 pridružite na prvom majskom izdanju Književnog kafea, na kom ćemo predstaviti knjigu „Pančevačko pozorište 1942–1956" pančevačkog istoričara i prevodioca Danila Egelje.

Mnogo buke i glumačke muke

Monodrama ,,Mnogo buke i glumačke muke” autorski projekat Željane Nedeljković, po tekstu Željane Nedeljković, otkriva svet glume do sada nepoznat ljudima van glumačkih krugova, kao i sve tajne koje se kriju ispod svetlosti reflektora i glamura.

Čarobni bunar želja

U dalekom kraljevstvu, iza sedam gora i sedam mora, živeo je kralj koji je mnoga dobra dela činio, pa je tako od starog vilenjaka, kome je pomogao, dobio čarobni bunar želja.

Švejk - Jaroslav Hašek

Predstava je zasnovana na nezavršenom satiričnom romanu češkog pisca Jaroslava Hašeka, „Doživljaji dobrog vojnika Švejka u svetskom ratu”, izdatom 1923. godine, koji se smatra jednim od najvećih antiratnih romana svih vremena.

Drama „Da bar nisam žensko” oslikava sudbinu mlade migrantkinje iz Avganistana, Zahre, koja hrabro beži ka Evropi.

Bilo je to davno, u logoru smrti, u „Kući lutaka“ kojom je komandovao esesovac. Nekadašnja logorašica i „lutka“ Vilma, danas sredovečna žena, prešla je dug put od pakla do života. Otkrije li danas duboko intimnu tajnu, neće presuditi samo bivšem esesovcu, nego i sebi.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program