Interdisciplinarno sagledavajući odnos savremenih umetničkih praksi, dizajna i arhitekture, izložba Transformacije: savremena umetnost u/o arhitekturi daje pregled umetničkih intervencija izvedenih u mediju instalacije, crteža, knjige umetnika, koncepta za montažni urbani mobilijar, svetlosne instalacije i video-rada.

Udruženje likovnih umetnika Svetionik Pančevo svake godine okuplja svoje članove, afirmisane likovne i primenjene umetnike, na reprezentativnoj godišnjoj izložbi koja pančevačkoj publici prezentuje, kako rad udruženja, tako i umetničku produkciju svojih članova.

XIV NOVE TEHNOLOGIJE

Galerija savremene umetnosti u Pančevu predstavlja izložbu radova novomedijske umetnice Tanje Vujinović, umetnice iz Beograda, koja živi i radi u Ljubljani. Na izložbi će biti predstavljene video-dokumentacije njenih generativnih radova: Karboflora, Sektor A, Sektor P i Plasmonika. Radovi su deo serije MetaVrtovi.

ARTTERROR Fragmenti dualnosti

Povodom monografskog izdanja „Artterror - Fragmenti dualnosti“ u izdanju KCB, u izlogu Galerije savremene umetnosti, Kulturnog centra Pančeva, u ulici Radomira Putnika, publika će moći da vidi video rad umetničke asocijacije artterror ( Beograd) koju čine Milica Lapčević i Vladimir Šojat.

JAKARI I VELIČANSTVENO PERO

Jakari, najmlađi pripadnik Sijuksi indijanskog naroda sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv.

MADE IN ITALY

Boemski umetnik putuje sa otuđenim sinom iz Londona u Italiju kako bi prodao kuću koju su naslijedili od njegove preminule supruge…

FANTASTIČNI POVRATAK U OZ

Godinu dana nakon što su ga Doroti i stanovnici Smaragdnog grada pobedili, zlikovac Urfin Đus pokušava da im se osveti.

Izložba FRAGMENTI STVARANјA u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, umetnice Ivane Flegar predstavlјa specifično istraživanje na polјu grafičkih likovnih tehnika.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program