FAKE LIFE – SIMULACIJA ŽIVOTA

Predložena izložba vodi nas, kako naslov kaže, kroz analizu pojma koji je autor koristio kao radni naslov ovog projekta: Fake life – simulacija života i istražuje moguće kritičke i kreativne načine orijentacije u simulakrumu kojim smo u velikoj meri okruženi, kombinujući radove iz novije produkcije.

GRAFIKA KAO LIKOVNA PROVOKACIJA

Koncept izložbe u suštini je izvorna i reproduktivna grafika. Crtež je osnovna ideja i predložak za grafiku.

50 ZA 50 - ONI SU NAS UČILI

Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu i ove godine učestvuje u obeležavanju Dana evropske kulturne baštine, u okviru čega je planirano da se 23. septembra održi Konferencija Industrijsko i tehničko nasleđe – značaj, stanje i mogućnosti.

SVETA PETKA - KRST U PUSTINJI

Pobožna devojka Paraskeva napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju gde provodi narednih 40 godina svog života boreći se sa iskušenjima, gresima i unutarnjim demonima.

NEGDE PREKO SEDAM BRDA

Dramsko-lutkarska predstava za decu Negde preko sedam brda je priča o kralju, princezi i neizostavnoj aždaji, začinjena modernim temama, ali s uvek prisutnom poukom, svojevrsna je avantura kako za mališane, tako i za same glumce.

FINIKOVE AVANTURE

Ne zna mnogo ljudi da u svakoj kući žive finici – krznena stvorenja koja postoje među ljudima kako bi se starala o čistoći kuće. Međutim, jedan mladi pripadnik finika nije zainteresovan za održavanje čistoće, već smišlja načine da pravi smicalice drugim finicima.

ALA JE LEP OVAJ SVET

Priča o ljubavi koja preobražava, kao i o mogućnosti promene svakog čoveka nabolje ili nagore, u zavisnosti od toga čime je motivisan.

EKOLIBRIJUM

Lepota i raznovrsnost živih bića oduvek su bili inspiracija umetnicima. Ovom prilikom grupa umetnika okupila se oko ideje da obeleži Svetski dan zaštite životinja i time doprinese većoj naklonosti i odgovornosti, kao i svesti da nismo sami na planeti, već da je delimo s tim divnim stvorenjima.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program