Beogradski kamerni orkestar Ljubica Marić osnovan je 2006. godine. Dirigent i umetnički vođa orkestra je Rade Pejčić.

Kada se ime Srđana Ivanovića pojavilo pred domaćom publikom 2012. godine, čak i dobri poznavaoci prilika s domaće džez scene su se sigurno zapitali o kome se tačno radi.

John Ross Good Vibes

Ne pojavljuje se svaki dan na džez sceni mladi i talentovani vibrafonista. Glavni je razlog tome činjenica da se muzičari u formativnim godinama retko odlučuju za ovaj instrument, što zbog njegovih nezgodnih gabarita i nedostupnosti, što zbog specifičnog diskretnog zvuka koji – barem na prvu loptu – ne može da parira instrumentima poput saksofona ili klavira.

Premda je diskografska karijera Lakecije Benjamin započela još 2012. godine, vrlo je verovatno da će 2020. ostati upamćena kao prelomna u njenoj karijeri.

Wolfgang Puschnig "Fulsome X"

Prva stvar koju ćete videti na sajtu austrijskog saksofoniste Wolfganga Pushniga jeste polemički tekst britanskog istoričara ili ljubitelja džeza Erica Hobsbawma o večitoj dilemi u pogledu ovog žanra: da li je džez mrtav ili je možda samo postao muzejski artikal, fosil?

Godine 2014. meksičko-američki bubnjar Antonio Sanchez imao je džez karijeru kakva se samo poželeti može.

LBT

Kako biste razumeli suštinu dela nemačkog trija LBT, najbolje je krenuti od samog kraja i njihovog aktuelnog spota za pesmu „Make Kin Not Babies”, s poslednjeg EP izdanja Make Kin.

Strana 1 od 2

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program