Izabinski prostor Kulturnog centra Pančeva

D

eo objekta Kulturnog centra koji je morao da se rekonstruiše jeste postojeća zgrada izabinskog prostora. Izgradnja izabinskog prostora počela je decembra 2005. a završena je decembra 2006 godine, čime je Kulturni centar dobio preko potreban savremeni prostor, površine oko 1200 kvadratnih metara.

Objekat se sastoji od podruma, prizemlja, dva sprata i potkrovlja, a njegovom izgradnjom dobijene su nove garderobe i šminkernice za izvođače sa pripadajućim sanitarnim prostorijama, sale za probe, kao i kancelarijski prostor.

Novoizgrađeni podrum pripojen je postojećem i povezan sa ostalim etažama izabinskog prostora. To podrazumeva vezu sa otvorom na proscenijumu koji se koristi za orkestar. Omogućen je i lakši pristup i unos muzičkih instrumenata, kao i veza između garderoba za muzičare.

U prizemlju se nalazi prostor koji se koristi za unošenje kulisa, kao i za proširenje same scene. U okviru prizemlja izgrađen je ulazni deo za umetnike sa portirnicom, poseban prostor za umetnike, dve garderobe sa pripadajućim sanitarnim prostorijama…

Na prvom i drugom spratu izgrađene su prostorije koje se koriste za potrebe programa koje Kulturni centar realizuje. Tu su garderobe, sale za probe, prostori za poseban produkcijski program Centra, sanitarne prostorije.

U potkrovlju zgrade izabinskog prostora nalazi se prostor u kome se organizuju i realizuju filmske projekcije i radionice, tribinsko-književni program, prezentacije.

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program