TRI TAČKE...

Izložba

Otvaranje: 26. april

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

Marija Stanojlović Nadežda Đukanović Pantelić Bojan Savić

Kao što tri tačke mogu značiti produžetak smisla, tri umetnika su se prepoznala kao te tri tačke. Svako iz svog ugla doprinosi ovoj izložbi kroz lični pečat koji već decenijama gradi na umetničkoj sceni. Dve keramičarke se kroz figuraciju izražavaju različitim pristupima. Marija Stanojlović kroz skulpturalno sagledavanje sveta pravi iskorak ka figuraciji u keramičkoj tehnici kamenina, dok se Nadežda Đukanović Pantelić već godinama bavi satirom kroz karikaturalni prikaz scena iz svakodnevnog života. Bojan Savić svojim slikama putuje Mediteranom kroz živopisni kolorit, sanjajući brodove i plavetnilo mora.

Na prvi pogled različiti ali po senzibilitetu srodni, savršeno se uklapaju i prožimaju koloritom i poetikom. Spoj skulpture sa slikama daje razigranost i dinamiku, podstičući posetioce da obrate pažnju na postavku.

 

Marija Stanojlović

diplomirana keramičarka

Rođena je 1972, u Pančevu. Diplomirala je na Akademiji primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na odseku keramike, 1996.

 

Samostalne izložbe: 

Galerija Nova, Pančevo, 1996.

Kuća Đure Jakšića, Beograd, 1998.

Savremena galerija Centra za kulturu, Pančevo, 1999.

Mali likovni salon, Kragujevac, 2000.

Salon 77, Niš, 2004.

Savremena galerija Centra za kulturu, Pančevo, 2007.

BMA, Roterdam, 2007.

Galerija Singidunum, Beograd, 2019.

 

Nadežda Đukanović Pantelić 

diplomirana keramičarka

Rođena je 1971, u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, 1996, na odseku keramike, u klasi profesora Branislava Stajevića. Član je ULUPUDS-a od 1998, otkad je u statusu samostalnog umetnika. Od 1994. aktivno izlaže. Dosad je učestvovala na preko 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Samostalno je izlagala osam puta. Učestvovala je na više umetničkih kolonija u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je godišnjih nagrada ULUPUDS-a za najbolju izložbu za 2001. i 2005. godinu. Živi i radi u Beogradu. 

 

Bojan Savić 

diplomirani slikar

Godine 1994. završio je XIV beogradsku gimnaziju. Diplomirao je na Akademiji primenjenih umetnosti i dizajna, 2001. godine, na odseku za zidno slikarstvo i restauraciju, u klasi profesora Slobodana Đuričkovića. Učesnik je više međunarodnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu, lider je međunarodnih art kampova i radionica. Član je ULUPUDUS-a i ARTE grupe. Dobitnik je nagrade ARTE grupe: Slikar godine 2012. Učestvovao je u radionicama i projektima za decu i odrasle s posebnim potrebama, kao i likovnoj radionici fuzionisanog stakla. Stekao je iskustvo u radu s decom kroz desetogodišnji rad u osnovnim školama Arčibald Rajs, Jovan Popović i Sava Šumanović. Takođe, dobitnik je pohvale na Bijenalu akvarela 2013. godine.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program