ŠKOLA ZA KLOVNOVE

Klovnovi su stigli. Razigrani su i veseli, znaju mnogo veština, ali ne stižu sve da ih pokažu jer se svađaju, onako bratski.

KONCERT VLADIMIR GLIGORIĆ

Vladimir Gligorić rođen je 1979. godine u Beogradu, u porodici operskih muzičara. Klavir je učio u Muzičkoj školi Mokranjac u Beogradu, s profesorkom Tijanom Dimitrijević, koju Gligorić ističe kao najznačajniju osobu za formiranje njegove muzičke ličnosti.

ŠKRTI BERBERIN

Temom tvrdičluka, koja je kroz Molijerovog Tartifa i Sterijinog Kir Janju obeležila i svetsku i domaću književnost, namenski se za repertoarske potrebe najmlađih, kroz komad Škrti berberin, ovog puta pozabavio naš veliki dramski pisac Aleksandar Popović.

NA LITICI (premijera)

U Kulturnom centru Pančevo 8. maja, od 19:30h na Maloj sceni, premijerno će biti odigrana predstava „Na litici“ u režiji Zorana Zarubice.

RETROSPEKTIVA

Delia Iliesiu Prvački rođena je 1950. godine, u Rumuniji (Baja Mare). Godine 1975. završila je Institut za likovne umetnosti N. Grigorescu (Fakultet za primenjene umetnosti) u Bukureštu.

Premda za života poznat prevashodno kao dramaturg i scenarista (Nebeski odred, Haleluja, Viktorija, Traganje po pepelu, Ravangrad 1900, Valter brani Sarajevo i dr.), Lebović je pisao i novele i objavljivao ih u časopisima šezdesetih i sedamdesetih godina XX veka.

LUTKA S KREVETA BR. 21

Bilo je to davno, u logoru smrti, u Kući lutaka, kojom je komandovao esesovac. Nekadašnja logorašica i lutka Vilma, danas sredovečna žena, prešla je dug put od pakla do života. Otkrije li danas duboko intimnu tajnu, neće presuditi samo bivšem esesovcu, nego i sebi.

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program