KONKURS ZA 52. SALON UMETNOSTI PANČEVA 2022.

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva organizuje 52. Salon umetnosti Pančeva od 25. oktobra do 18. novembra 2022, s temom POZICIJA STVARANJA, na kojem će biti predstavljeni radovi iz svih likovnih oblasti.

Pozicija stvaranja

Salon umetnosti Pančeva kao mesno zasnovana manifestacija pretpostavlja upućenost na stvaralaštvo nastalo u okviru zadatih granica i na pripadnost autora unutar tako postavljenih koordinata, što je nominalno osnovna propozicija. Autor je kao svaka osoba – građanin, administrativno vezan za određeno središte/mesto – civitas. Oblikovan i definisan u određenoj sredini (ili u više njih). Ispoljava se i nastupa prema sklopu određenog habitusa – ličnog i kolektivnog u presecima s individualnim karakteristikama, u neuhvatljivoj formuli mentalitet-karakter. Njihovi preseci, sukobi, dodirivanja i kontinuum rađaju pluralizam identiteta i pozicija stvaranja. Koliko se to odnosi na savremenog stvaraoca, svesno ili nesvesno, ne samo po pitanju ličnog izbora i svesti o stanju i statusu pripadnosti? Da li je i koliko određen mestom, zamišljenim omeđenim prostorom iz koga nastupa, stvara, imajući u vidu mobilnost i svojevrsni nomadizam, te korenite tehnološke promene, virtuelne svetove i problematičnost stvarnog i stvarnosti u takvim uslovima? Šta je stabilno, a šta plutajuće u poziciji/mestu stvarajućeg/stvaranja?

Dimitrije Jovanov,
istoričar umetnosti u
Narodnom muzeju Pančeva

Pozivamo Vas da za konkurs pošaljete:

1. fotografiju rada (JPG 300DPI) kojim konkurišete za Salon;

2. podatke o radu (naziv rada, godina, tehnika, dimenzije) i kratku biografiju u Word dokumentu (kontakt, školovanje... – tri reda najviše);

3. pravo učešća imaju svi profesionalni umetnici koji su rođeni ili rade na teritoriji grada Pančeva, kao i studenti završnih godina umetničkih fakulteta;

4. konkuriše se umetničkim delima nastalim 2021. i 2022. godine;

5. Radovi treba da budu galerijskog formata (opremljeni).

 

Preuzmi obrazac

 

Žiri ima pravo da pozove umetnika.

Konkursnu dokumentaciju dostaviti od 1. do 30. septembra 2022. godine na i-mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naznakom ZA SALON PANČEVA.

Učesnici konkursa će biti obavešteni o rezultatima do 1. oktobra. Autori koji prođu na konkursu biće obavešteni kad da dostave radove za izlaganje.

 

Podelite na društvenim mrežama

Morate biti prijavljeni da biste mogli da ostavite komentar

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program