Obaveštenje o dodeli termina u 2020. godini u galerijskim prostorima Kulturnog centra Pančeva

Na konkurs za izlagačku sezonu 2020. godine Kulturnog centra Pančeva pristiglo je 50 prijava. Umetnički savet Galerije savremene umetnosti Pančeva u sastavu: Selman Trtovac, Nataša Kuzmanović Radosavljević, Mileta Prodanović, Dragan Jelenković i Ivana Markez Filipović, razmatrao je sve pristigle prijave i materijale, te je dana 5. oktobra 2019. doneo predlog izlagačkog programa. Za različite prostore Kulturnog centra Pančeva predloženo je da se realizuju sledeće izložbe i projekti:

Galerija savremene umetnosti
Sonja Jankov, Lea Vidaković, Bogdan Pavlović, Izložba Matice Srpske- Novi SAD, Mihailo Vasiljević, Dušan Marino, Milica Lapčević.

Foaje Kulturnog centra Pančeva
Tamara Jovanović-Mana, Ivana Flegar, Violeta Milutinović, Lidija Uzelac, Magdalena Miočinović Andrić, ULU Svetionik, Aleksandar Zarić.

Galerija Milorada Bate Mihailovića
Uroš Ogrizović, Retrospektiva Slobodanka Šobota, Darija Dragojlović, Vladimir Ristivojević, Dim Tim.

Kriterijumi izbora za predlog Umetničkog saveta zasnovani su ne samo na raznolikosti ponude u svim medijama već i na kvalitetu, doslednosti u realizaciji ideje, a prednost su imale ponude i celine koje do sada nisu izlagane i koje se po prvi put predstavljaju publici. Umetnički savet se rukovodio logikom izlagačkih prostora i renomeom ustanove kao središnjeg mesta likovne scene grada Pančeva.

Termini postavke u kojima će biti postavljene izložbe odrediće se u zavisnosti od koncepcije ponuđenih predloga. Zbog najavljenih promena u načinima finansiranja Kulturni centar nije u mogućnosti da garantuje da će svi predlozi biti i realizovani.

Umetnički savet je konstatovao da je veliki broj pristiglih prijava stvorio izuzetno jaku konkurenciju i da kvalitet i broj prijava uveliko premašuju broj raspoloživih termina i adekvatnih prostora za izlaganje, te je izrazio nadu da će umetnici koji ovoga puta nisu dobili termin aplicirati ponovo.

Osim izložbi čiji su termini predloženi na osnovu Konkursa za 2020. godinu, savet galerije je odabrao umetnike koji se mogu predstaviti u Caffe Galeriji Pančevo u dogovoru sa vlasnikom Dušanom Marino.
Aleksandar Topić i Nadežda Milićević.

 

Podelite na društvenim mrežama

Morate biti prijavljeni da biste mogli da ostavite komentar

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program