Konkurs - Salon umetnosti Pančeva 2018

UMETNOST / IZRAZ = IZLAZ

otvoren 31.10. - 13. 11. 2018. godine


Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, u novembru 2018. godine, organizuje 48. Pančevački salon umetnosti sa temom Umetnost / izraz = izlaz, na kojem će biti predstavljeni radovi iz oblasti:

1. slikarstava (grafika, crtež, strip)
2. vajarstvo
3. otvoreni segment graničnih i intermedijalnih ostvarenja

Radovi treba da budu galerijskog formata (opremljeni)

Umetnički izraz u današnje vreme doživljava mnoge promene i u smislu samog dela, kao i u prijemu od strane posmatrača. Dostupnost vizuelnog umetničkog i ostalog materijala u okviru digitalne sfere, utiče na individualne autore u velikoj meri. Sadržaji dela, njegovo osmišljavanje u tehničkim procesIma, ne podležu trendovima kao u ranijim periodima. Gotovo sve se promenilo, ali se ne menja pozicija autora, koji je i dalje osnovni faktor nastanka umetničkog izraza. I dalje je umetnost važan faktor razvoja društva te moguća tema ovogodišnjeg Salona želi da istakne pozitivnu aktivnost umetnika i njihovog izraza, da bi i sami umetnici u sredini u kojoj deluju, u delima našli izlaz i nadogradnju. Tema ima svrhu da podstakne umetnike da kroz svoj izraz i njegovu autentičnost, podstaknu sredinu i ponude izlaz, makar za kratko vreme, do sledećeg Salona.

Branko Raković, april 2018.

Pozivamo Vas da za konkurs pošaljete:

1. fotografiju rada (JPG 300DPI) sa kojim konkurišete za Salon.
2. podaci o radu ( naziv rada, godina, tehnika, dimenzije) kratka biografija u vordovom dokumentu ( kontakt, školovanje..- 3 reda najviše)
3. pravo učešća imaju svi profesionalni umetnici koji su rođeni ili rade na teritoriji grada Pančeva.
4. konkuriše se sa umetničkim delima nastalim posle 2016. godine

Žiri ima pravo da pozove umetnika

Konkursnu dokumentaciju dostaviti od 20.avgusta do 10. septembra 2018. na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom ZA SALON PANČEVA.

Učesnici konkursa će biti obavešteni o rezultatima do 1.oktobra. Autori koji prođu na konkursu biće obavešteni kad da dostave radove za izlaganje.

 

Podelite na društvenim mrežama

Morate biti prijavljeni da biste mogli da ostavite komentar

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program