KIŠNE KAPI NA VRELOM KAMENJU

Rainer Werner Fassbinder

Ocenite kvalitet ovog programa

(7 glasova)

Pavle Pekić Ljubinka Klarić Aleksandar Vučković Iva Ilinčić

Jug Đorđević je mladi reditelj koji izaziva veliku pažnju, a s druge strane, tu je delo R. W. Fassbindera, kultnog filmskog i pozorišnog reditelja, dramskog pisca, glumca, esejiste, jednog od pokretača nemačkog novog talasa. Fassbinderova karijera trajala je svega 20 godina, ali je za to vreme snimio 40 filmova, napisao 24 pozorišna komada i generalno obeležio jedno vreme, dotičući teme o kojima se malo ko usuđivao da govori.

 

Rainer Werner Fassbinder danas je istinitiji i provokativniji od vremena u kome je stvarao, a stvarao je u periodu velikih svetskih promena, revolucija i ratova. Ostao je upamćen kao autor koji je znao da u svojim radovima prepozna i anticipira probleme koji se često karakterišu kao tabu teme. Kako to da teme kao što su ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, homoseksualnost, danas sve više zavređuju pažnju u javnom diskursu?

Jug Đorđević

Premijera: 20. februara 2021.

Slika

Informacije o programu:

Prevod: Jelena Kostić Tomović, Reditelj: Jug Đorđević, Dramaturg: Tijana Grumić, Scenograf: Andreja Rondović, Kostimograf: Velimirka Damjanović, Kompozitor: Julija Đorđević, Scenski pokret: Damjan Kecojević

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program