KOD ŠEJTANA ili jedna dobra žena

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Jasmina Večanski Mihaela Stamenković Ivana Nedeljković Mihailo Laptošević Mladen Vuković Milan Aleksić

Predstavljanje KNJIGE SANJE SAVIĆ

„Ptice i druge drame”

Učestvuju: Vule Žurić, glumci iz predstave „Kod šejtana ili jedna dobra žena” i autorka knjige

 

Reč režisera:

„Kod šejtana ili jedna dobra žena” Sanje Savić je priča o trpljenju i pokušaju pobune protiv njega, priča o samooslobađanju jedne žene koje je došlo prekasno da bi bilo uspešno, priča o prostoru i vremenu koji su samo naizgled sadašnji i savremeni, ali koji ispod maske pseudomodernosti i dalje kriju duboko tradicionalne, ritualne i mizogine uloge koje su u životu dodeljene ženama.

Ovo je pasija jedne žene koja više ne može da izdrži besmisao i neljubav kojima je njena svakodnevica ogrezla.

Ovo je hronologija stradanja glavne junakinje kroz koje ona ipak uspeva da bar donekle povrati elemente svog dostojanstva i integriteta.

Ovo je upozorenje da ne okrećemo glavu od tihih patnji koje se oko nas dešavaju jer u tim patnjama možda gasnu plamenovi nekih vrlo vrednih i dragocenih života.

Drama je posvećena svim ženama koje su imale darove, snove i nadanja, i nikada im se ni iz daleka nisu približile zato što im niko nije pružio podršku i ohrabrio ih da iskorače u nepoznato.

Život glavne junakinje Božane kao da nikada nije ni počeo... dešavao se u bolnom amalgamu dužnosti i neostvarenih snova. Ipak, ti Božanini snovi, u potaji sanjani, nose u sebi lepotu i potresnost zbog kojih je vredelo o njima napraviti predstavu.

Slika

Informacije o programu:

Režija: Stevan Bodroža

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program