Opera SLUŽAVKA GOSPODARICA

Đovani Paizijeli

Projekat: „Young@Opera”

Ocenite kvalitet ovog programa

(3 glasova)

Reditelj: Vladan Đurković

 

Dirigent: Milan Apostolov

Solisti: Igor Andrić, Petra Radulović, Nikola Ranđelović

 

Reč reditelja:

Motiv za stupanje u brak uvek je mogao biti – ljubav ili korist, a ponekad i oba. Tema braka oduvek je bila predmet komedije – od davnina do danas. Koji su motivi devojke da uđe u zajednicu s drastično starijim čovekom? Čini mi se da ova veoma stara tema nikada nije bila aktuelnija nego danas. Svedoci smo činjenice da mlade devojke potpuno promene svoj izgled kako bi postigle ideal lepote, ali su takođe spremne da se transformišu u najkomplikovanije zveri u lovu na svoj plen. Njihov ulov je bogat moćan muškarac. Ovim odnosom dobijaju moć i novac koje nisu mogle dobiti po rođenju. Odnos takvog para je najčešće u komedijama predstavljen kroz sukob osobina supružnika, ali i kao promena uloga. Takve muškarce kažnjava njihova supruga i oni ostaju bez svega što imaju za dobrobit žene. Ovo je priča o tome kako Uberto gospodin postaje sluga. 

Na početku ove godine „Operosa” je u saradnji s partnerima započela projekat „Young@Opera”, koji je podržala „Kreativna Evropa” Evropske Unije. 

Projekat „Young@Opera” okuplja preko 50 talentovanih i mladih umetnika širom Evrope, koji nastupaju u 12 gradova širom Srbije, Crne Gore i Bugarske. Partner projekta u Srbiji je Zadužbina Ilije M. Kolarca. On je usmeren na podsticanje i promociju mladih umetnika i njihovog razvoja, kreativnosti, mobilnosti i razmenu kultura, pa je rad na ovoj operi zabavnog karaktera idealno sredstvo za takvo umetničko istraživačko putovanje.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program