Pesnički duet - Bojan Vasić i Bojan Babić

Književni kafe

S autorima razgovara Jasmina Topić

Ocenite kvalitet ovog programa

(0 glasova)

U novom izdanju Književnog kafea održaće se Pesnički duet dva Bojana - Babića i Vasića, i to u četvrtak, 11. aprila u 19 časova u Foajeu Kulturnog centra Pančeva. Razgovor sa pesnicima vodi Jasmina Topić.

Bojan Vasić (1986) je književnik i književni kritičar. Pored poezije objavljuje i roman Vlastelinstva. Bio je član pesničke grupe zajedno s Tamarom Šuškić, Urošem Kotlajićem, Goranom Korunovićem i Vladimirom Tabaševićem, okupljene oko edicije Caché. Živi u Pančevu. Dobitnik je nagrada Mladi Dis i Matićev šal za zbirku „Srča” kao nagrada Miroslav Antić i Vasko Popa za knjigu „Toplo bilje”. Zastupljen je u nizu generacijskih izbora. Vasićeve pesme prevođene su i na slovenački, poljski, engleski, nemački i makedonski jezik. Član je Srpskog književnog društva. Sa svojim romanom „Vlastelinstva” ušao je u najuži izbor za nagradu Beogradski pobednik za 2023. godinu. Iste godine je bio u užem izboru za NIN-ovu nagradu.

Bojan Babić je rođen 1977. Do sada je napisao osam knjiga poezije i proze. Nagrađen je stipendijom Fonda Borislav Pekić za omnibus-roman „Devojčice, budite dobre”. Njegov roman „Ilegalni Parnas”, objavljen 2013. godine bio je u užem izboru za NIN-ovu nagradu kao i za regionalnu nagradu Meša Selimović. Bio je gost predavač u okviru nekoliko škola za kreativno pisanje. Evropska mreža za književnost i prevođenje Traduki i Sarajevski Otvoreni Centar su mu bili domaćini na jednomesečnom rezidencijalnom program u Sarajevu tokom 2012. godine. Takođe je, kao stipendista, boravio u rezidenciji za pisce u Visbiju na švedskom ostrvu Gotland u okviru projekta Create in Residence koji su Udruženje Krokodil i Nova Iskra iz Beograda realizovali u saradnji sa Švedskim institutom. Njegove knjige prevođene su na engleski, makedonski, kazaški. Krajem godine, izdavačka kuća Raštan objavila je zbirku poezije Glasine o slobodi. Odrastao je u Mladenovcu. Živi u Beogradu i radi kao kopirajter.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program