Predstavljanje putopisa "Brazil nije za početnike" Predraga Dragosavca

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na predstavljanje putopisa „Prazil nije za početnike” Predraga Dragosavca, koje se održava u četvrtak, 15. marta od 19 časova u Galeriji Milorada Bate Mihailovića.

Emisija „Brazilska čorba”, koja je emitovana na radio-talasima skoro punih šest godina, za jednog od njenih autora, novinara Predraga Dragosavca, predstavljala je na određen način i dugu pripremu za put i boravak u Brazilu. Knjiga „Brazil nije za početnike” hronika je i tog njegovog brazilskog putešestvija, ali i dugogodišnje fascinacije najvećom južnoameričkom zemljom, njenim ljudima, šarenilom njene kulture, protivrečnostima njene svakodnevice... Knjiga je žanrovski fluidna – jedni to nazivaju dokumentarnom prozom, drugi kombinacijom putopisa i eseja, treći društvenom antropologijom iz prve ruke... 

Ali, nezavisno od žanrovskog određenja, „Brazil nije za početnike” mozaik je sličica o zemlji i ljudima - o prošlosti i sadašnjosti, starosedeocima i doseljenicima, gospodarima i robovima, o ogromnim gradovima i nenaseljenim prostranstvima, o ljubavi, muzici, fudbalu... 

Onima koji u Brazil putuju, može da posluži i kao kulturni vodič; onima kojima to putovanje još nije u planu, približiće Brazil mnoštvom neposrednih susreta, priča i dogodovština, ali i bogatom faktografijom svih vrsta. 

 

O autoru:

Predrag Dragosavac (Beograd, 1971) objavljivao je u brojnim novinama i časopisima, još postojećim, kao i u onima kojih više nema. Bio je član redakcije za kulturu „Glasa javnosti”, gde je pored ostalog uređivao i pop-kulturni dodatak „Glasno”. Radio-emisije „Brazilska čorba” i „Globalno selo” na Beogradu 202, koje su bile autorski projekti, vodio je u tandemu sa brazilskim drugarom Andreom de Limom. Kao fri-lenser u Srbiji intimno se upoznao sa čarima prekarijata, radeći skoro sve sem svadbi i sahrana. U švedskoj inkarnaciji, uređuje internet portal Trans Europe Express, organizuje međunarodne diskusije i seminare sa medijskom agencijom Global Reporting, piše i objavljuje na više jezika… Poslednjih nekoliko godina živi u Stokholmu.

(http://www.6yka.com/)

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Bilten

Budite obavešteni o najnovijim vestima i programu Kulturnog centra.