Ljubivoje Ršumović - Mala škola rokenrola

Malo pozorište „Duško Radović” Beograd

Ocenite kvalitet ovog programa

(0 glasova)

Nikola Kerkez Sandra Rodić Janković Ljiljana Peroš Lana Adžić Mladen Vuković

Tekst „Mala škola rokenrola” napisan je pre dvadesetak godina kao replika na tekst „Rokenrol za decu”, koji je igran u Pozorištu „Boško Buha”. Ideja je bila, u to vreme, radikalna: da proverimo, u jednom muzičkom komadu, mogu li se belkanto Ace Koraća, Minje Subote, Zorana Ramboseka, Radoslava Grajića, preodenuti u ruho rokenrola a da ne izgube na popularnosti. U pomoć smo pozvali Vladu Divljana i Gileta Gojkovića i oni su to uspešno izveli. Obe predstave su bile lepo primljene. Ovog puta Jagoš Marković želi da vaskrsne onu emociju koju je „Mala škola rokenrola” posedovala i koju pamte današnji 30-godišnjaci.

Mjuzikl za decu „Mala škola rokenrola” Ljubivoja Ršumovića, kako i sam naziv kaže, najmlađoj publici predstavlja popularni muzički žanr nastao u Sjedinjenim Američkim Državama četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, kao oblik zabavne muzike koji danas predstavlja protivtežu popularnoj folk muzici.

Muzičko-plesni spektakl će prikazati i čest sukob između generacija (roditelja i dece), predstavljen humorom tipičnim za Ljubivoja Ršumovića, koji komad u podnaslovu predstavlja rečima „Izmotacija na temu: Sukob generacija”.

 

Slika

Informacije o programu:

Režija: Jagoš Marković, Muzika: Vlada i Gile

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program