Filmska radionica Škole animiranog filma (ŠAF)

Ocenite kvalitet ovog programa

(0 glasova)

Od 17. do 20. maja u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” biće održana Filmska radionica Škole animiranog filma (ŠAF) iz Vranja.

ŠAF je škola koja postoji od 1986. godine, i kao institucija predstavlja referentnu dečiju školu animacije ne samo kod nas već i u svetu. Do sada je kroz ŠAF prošlo više od 1500 polaznika koji su realizovali preko 200 animiranih filmova u različitim tehnikama.

U ŠAF-u je uvek aktivno oko trideset stalnih članova. Cilj škole je da okupi decu oko neke ideje, da ih uči animaciji (koja se u svetu uveliko koristi kao dodatno edukativno sredstvo), motiviše ih da zavole filmove, i na kraju i da ih kreiraju. Deca mogu da otkrivaju različite tehnike animacije kao što su glina, crtanje, origami i druge. Približava im se filmska umetnost, animacija, na nivou koji je njima interesantan. Uče se osnovni pojmovi vezani za film i animaciju: ideja, sinopsis, scenario, knjiga snimanja, postavka, proces snimanja, montaža, ozvučavanje. Zaposleni u ŠAF-u su članovi ASIFE, Svetskog udruženja animatora koje funkcioniše pod pokroviteljstvom je Uneska, kao i Asifa Workshop Group (AWG), koja koordinira rad dečijih škola u svetu.

ŠAF danas ima svoje prostorije (studio), opremu za rad, ime dostojno poštovanja u Vranju, Srbiji i svetu.Škola sarađuje sa školama animacije iz Srbije, iz država bivše Jugoslavije i sa Balkana. ŠAF Vranje izvanredan je primer kako jedna sredina može stvoriti plodno tlo i povoljnu klimu za rast i razvoj mladih ljubitelja umetnosti animacije.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program