Predstavljanje knjige "Tamnograd" Ive Bezinović-Haydon

(Hrvatska)

Ocenite kvalitet ovog programa

(0 glasova)

Tamnograd je tužno mesto iz kojeg su isterane biljke. Ne zna se čija je to zapravo bila ideja, no u njenoj izvedbi bitnu ulogu igraju jedan gradski službenik i jedan policajac. Sve do trenutka kad iz pukotine u asfaltu izviri svetloplavi cvetić i sve se počne da se menja… Autorka priče Iva Bezinović-Haydon na osoben i originalan način progovara o našoj potrebi za biljnim svetom, za bojama, za raznolikošću, za igrom, ali i mogućnostima - skrivenim i privatnim, kao i vidljivim i zajedničkim – da se suprotstavimo nametnutom sivilu.

Likovna umetnica Laura Martinović, prvi put oslikavajući priču za slikovnicu, stvara maštovit i zanimljiv vizuelni svet.

Iva Bezinović-Haydon rođena je u Rijeci 1981. godine. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njene kratke priče i pesme mogu se naći u antologijama kratkih priča i na internetskim portalima, a u poslednjih par godina objavljene su joj i četiri slikovnice: „Mara i veliko stablo”, „Moja baka ne zna tko sam”, „Gdje se skriva Vedran?” i „Tamnograd”. Nekoliko njenih kratkih priča završilo je u finalima raznih književnih konkursa. Njena slikovnica “Moja baka ne zna ko sam” bila je finalista konkursa "Grigor Vitez" i “Ovca u kutiji” za najbolju hrvatsku slikovnicu 2021., a 2023. u finalu istog konkursa našla se slikovnica "Gdje se skriva Vedran?"

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program