MAČAK U ČIZMAMA

Dečja scena „Pođi tuda” Kulturnog centra Pančeva

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

Alisа Lаcko Jovаn Popović Jelenа Đulvezаn

Premijernim izvođenjem predstave „Mačak u čizmama”, po tekstu Igora Bojovića, u režiji Dragiše Kosare, Dečja pozorišna scena „Pođi tuda” Kulturnog centra Pančeva obeležila je deset godina postojanja 28. februara 2015.

U odnosu na čuvenu bajku Šarla Peroa najveća izmena učinjena je pomeranjem perspektive i davanjem uloge naratora šašavoj tročlanoj mišjoj družini iz špajza. Mišje pozorište „glumi” bajku o vodeničarevom najmlađem sinu i dovitljivom mačku koji mu pomaže da se izvuče iz teške životne situacije. Na taj način postignuti su efekat predstave u predstavi, dinamičnost radnje i stalna napetost koju je teško ostvariti kada je reč o izvođenju bajke čiji kraj znaju sva deca u gledalištu. Vrhunac ove predstave zasnovane na interaktivnom odnosu glumaca i publike događa se u sceni nadmudrivanja ogromne lutke Diva i Mačka. Tada komad postaje pravi audio-vizuelni spektakl.

 

Nagrade:

• Najbolja predstava na „Lanefestu” po oceni dečjeg žirija (Miona Vujašević, Milana Nedin, Vanja Nedomački)

• Najbolja ženska uloga – Alisa Lacko i Jelena Đulvezan

• Najbolja scenografija – Zoran Misita i Snežana Đorđević

• Najbolja autorska muzika – Aleksandar – Saša Lokner

Slika

Informacije o programu:

Tekst: Igor Bojović, Režija: Dragiša Kosara, Autor muzike: Aleksandar Lokner (song za Diva: Ivаn Aleksijević), Scenografija, lutke i kostim: Zoran Misita, Snežana Đorđević

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program