15. ETHNO.COM - Tamburaški orkestar Pančeva

Ocenite kvalitet ovog programa

(5 glasova)

Mihajlo Jović Aleksandra Jović Stefan Stajić Danijel Pejčić Sreten Jović Mihajlo Obrenović Milan Boroev Ognjen Arbutina Dejan Pejčić Srdjan Antić

Tamburaški orkestar Pančeva je počeo sa radom 2014 godine. Nakon dugogodišnjeg pedagoškog i izvođačkog iskustva, profesor Mihajlo Jović osniva tamburaški orkestar sa ciljem da neguje i izvodi tradicionalnu tamburašku i umetničku muziku. Od prvog koncerta, tamburaški orkestar Panceva privlači veliku pažnju ljubitelja tamburaške muzike.

Prvim CD-om „Srpski pesnici romantičari u starogradskoj muzici” ovaj sastav oplemenjuje i podseća na velike reči i dela istaknutih srpskih pesnika. Upečatljiv muzički jezik srpske gradske kulture koji se prožima kroz zvuke tambure i glasa, dočarava i verno prenosi emocije, duh i način življenja tog vremena. Svoju spretnost, umerenost i poznavanje karakterističnog muzičkog jezika ovaj sastav donosi kroz niz različitih promena kolorita i umešnog fraziranja. Tamburaški orkestar Pančeva je sastav koji nastavlja i nadograđuje tradiciju tamburaške muzike, uz novu mladalačku energiju kojom približava tamburašku muziku svim generacijama. Orkestar je u stalnom angažmanu sa Nacionalnim ansamblom „Kolo”, sa kojim je nastupao u svim značajnim dvoranama u Srbiji.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Bilten

Budite obavešteni o najnovijim vestima i programu Kulturnog centra.