Uskršnji koncert Ivana Dinića - klavir

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

IVAN DINIĆ (1961) muziku je počeo da uči veoma rano, tako da je već sa jedanaest godina održao prvi solistički koncert u Pančevu. Kada je sa šesnaest godina primljen na beogradski Fakultet muzičke umetnosti (u klasu profesora Andreje Pregera), već je bio laureat čitavog niza pokrajinskih, republičkih i saveznih takmičenja. Nakon dve godine studija odlazi u SAD gde je primljen na Julliard School u Njujorku u klasu profesora Saše Gorodnjickog.

Diplomirao je u Beogradu 1983. godine kao najbolji student u klasi Nevene Popović. Postdiplomske studije nastavio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i završio ih je 1985. godine u klasi profesora Arbo Valdme. Dobitnik je prve nagrade na Jugoslovenskom takmičenju studenata 1982; prve nagrade „Laureati Orfeja“, 1982. u Beogradu; prve nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara u Grožnjanu u Sloveniji 1985; prve nagrade na Danima klavira, 1989. u Nišu.

Svirao je sa orkestrima Beogradske filharmonije i Jugoslovenske narodne armije na koncertima u Jugoslaviji, SAD, SSSR, Italiji i Grčkoj i snimao za Radio-Beograd, Novi Sad i RAI...

 

Pijanistički recital Ivana Dinića obuhvata sledeće kompozitore I njihova dela:

 

J. S. Bach  – Preludium i Fuga b-moll

Preludium i Fuga c-moll

Preludium i Fuga es-moll

Preludium i Fuga gis-moll

I sveska DTK

 

Preludium i Fuga e-moll

II sveska DTK

 

M. Musorgski – „Slike sa izložbe”

„Promenade”, „Gnomus”, „Promenade”, „Stari zamak”, „Promenade”, „Tiljieri”, „Bydlo”, „Promenade”, „Igra pilića”, „Dva Jevrejina”, „Promenade”, „Limož”, „Katakombe”, „Na jeziku mrtvih”, „Baba Jaga”, „Velika kijevska vrata”

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

2600 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Bilten

Budite obavešteni o najnovijim vestima i programu Kulturnog centra.