Srđan Ivanović Blazin’ Quartet

Ocenite kvalitet ovog programa

(4 glasova)

Christophe Panzani tenor saksofon, efekti Andreas Polyzogopoulos truba Mihail Ivanov bas Srđan Ivanović bubnjevi, laptop Federico Casagrande gost, gitara

Nastao u Amsterdamu, a sada sa sedištem u Parizu, ovaj bend ne obraća pažnju na muzička ograničenja. Mešaju sve što vole i što prija kako bi poveli slušaoca na put u svoj svet. Njihovo različito evropsko poreklo (balkansko, skandinavsko) meša se sa njihovim zajedničkim jezikom – jezikom džeza, oslanjajući se na melodiju i ritam, ostavljajući dovoljno prostora za elemente elektronske elektronike.

Za kratko vreme osvojili su brojne nagrade u Holandiji, nastupali u Kini i Brazilu, svirali na festivalima poput North Sea Jazz Festivala, kao i u brojnim klubovima i prostorima, između ostalog i na Young VIPs Tour 2009 u Norveškoj.

Njihov debi album ”Finding A Way” (2009, Challenge ) je izvanredno primljen od strane medija i javnosti, i stavio je bend na mapu sveta. 2012. izdali su drugi album – Jalkan Bazz (Challenge), koji je producirao kultni umetnik Rambo Amadeus. Nakon što se Srđan preselio u Pariz, grupa je u jesen 2016. godine predstavila novi album, na kom gostuju umetnici iz Italije i poznati pariški gitarista Federico Casagrande.

Više o sastavu na: www.blazinquartet.com

 

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

2600 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Bilten

Budite obavešteni o najnovijim vestima i programu Kulturnog centra.