Koncert - Blizina proleća

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

Stana Krstajić flauta Sandra Vučenović Schnabel klavir

Na programu: 

Zlatan Vauda (1923 – 2010.) - „Tužna pesma”, „Igra”

Milana Stojadinović – Milić (1962) - „Dream”

Dejan Despić  (1930) – „Blizina proleća”

Ivana Stefanović  (1948) – „Music for June”

Ana Krstajić (1994) – „Waw an”, „Namus”

Kornelije Kovač  (1942) – „Perla 1”

Vera Stanojević  (1965) – „Beyond...”

Dragana Jovanović  (1963) – „Sounds from amigdalae”, „Agitation,Expectation, Agitation 2,Hope” J.S.Bach (1685 – 1750) – Sonata h-moll,BWV1030, Andante, Largo e dolce, Presto

 

Sandra Vučenović je rođena u Kotoru (Crna Gora). Svoje muzičko obrazovanje je započela u petoj godini. Muzičku gimnaziju „Mokranjac“ završava u Beogradu. U svojoj sedamnaestoj godini počinje studije klavira na beogradskoj muzičkoj akademiji. Za vreme studija radi istovremeno kao umetnički saradnik .1986 godine odlazi na postdiplomske studije u Minhen, gde studira na Richard-Strauss Konzervatorijumu u klasi Profesorke Biance Bodalie. 1993 godine dodeljena joj je nagrada „Musikförderpreis Gasteig“ za uspešnu interpretaciju Racmaninoff-Corelli Varijacija.

Od 1994. do 2008. godine radi kao Docent na Richard-Strauss Konzervatorijumu. Njeno muzikalno težište je kamerna muzika. Uspešno muzicira sa Dominikom Wollenweberom (solista Berlinske fiharmonije), Claudiom Rohbach (solistkinja Opere Keln), kao i mnogobrojnim drugim muzičarima. Bila je član Ansambla Zeitsprung koji se posvetio izvođenju savremene muzike. Nastupa kao solista i kamerni muzičar u zemljama Evrope, kao i Kine i Egipta.

Od 2008 je Docent na Minhenskoj muzičkoj akademiji.

 

Stana Krstajić je diplomirala na FMU u klasi prof. M. Azanjca a magistrirala na Muzičkoj akademiji u Minhenu u klasi prof. M. Henkel-Adorjan. Kao solista i kamerni muzičar je nastupala u zemlji, kao i u Nemačkoj, Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Grčkoj i Engleskoj. Svirala je na BEMUS-u, NIMUS-u, NOMUS-u, Festivalu „Oleg Kagan“, „Niederrheinscher Herbst”, „Schwetzinger Festspiele“, Contro canto, Međunarodnoj tribini kompozitora, Festivalu harfe, Festivalu flaute itd.. Osnivač je trija „Donne di Belgrado“ (sa Anetom Ilić i Natalijom Mladenović), trija „Singidunum“ (sa Ksenijom Milošević i Dejanom Subotićem), dua „Diverso“ (sa Goranom Kostićem), dua „Floral“ (sa Milenom Stanišić), dua „Flutympanon“ (sa Birgit Stolzenburg de Biasio). Svirala je sa Oliverom Đurđević, Verom Ogrizović, Edinom Karamazovim, Margaret Prajs, A. Adorjan, M. Henkel-Adorjan, Dejanom Gavrićem, Sandrom Vučenović, Mirjanom Rajić, Ljiljanom Borotom, Dunjom Kalamir, Dušanom Bogdanovićem, itd. Kao solista je nastupala sa Beogradskom filharmonijom, Gudačima Svetog Đorđa i Gudačkim orkestrom „Dušan Skovran“.

Bila je solo flautistkinja Orkestra Opere Narodnog pozorišta, a od 2002. je solo flautistkinja Beogradske filharmonije. Od 2003., kada je izabrana za svetskog promotera, svira na Perl flauti. Ostvarila je mnogobrojne trajne snimke za Radio i TV, objavila tri kompakt diska i mnogi kompozitori su joj posvetili svoja dela.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

2600 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Bilten

Budite obavešteni o najnovijim vestima i programu Kulturnog centra.