TRIO HARFI PASKAL

Na programu dela: W. A. Mozart – Mala noćna muzika, П. И. Чайко́вский – numere iz opere Krcko Oraščić: Ples šećerne vile i Marš, G. Bizet – Entr’acte, III čin, iz opere Karmen, i dr.

Ocenite kvalitet ovog programa

(6 glasova)

Jelena Tutić Jana Čubriliović Irina Pejoska

Program

W. A. Mozart – Mala noćna muzika

П. И. Чайко́вский – numere iz opere Krcko Oraščić

• Ples šećerne vile

• Marš

G. Bizet – Entr’acte, III čin, iz opere Karmen

Р. Глиэр – Ženska igra

M. Grandjany – Arija u klasičnom stilu

G. Fauré – Pavana op. 50

J. Brahms – Mađarska igra

S. Danstoun – Vetar preko polja maka

S. Joplin

• Entertainer

• Maple Leaf Rag

B. Andre – Jazzy svita

• Rag-Time

• Baby Blues

• Little Boggie

 

Irina Pejoska je rođena 10. novembra 2002, u Beogradu. Do sada je osvojila preko 15 nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, od kojih je devet prvih i tri laureata. Upisala je 2019. godine, sa samo 16 godina, Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi redovnog profesora dr um. Milene Stanišić. 

Zapaženi su njeni nastupi na koncertima Muzičke škole Stanković. Svakako treba izdvojiti nastupe na Kolarcu, povodom proslave Dana Muzičke škole Stanković, i učestvovanje na 18. međunarodnom festivalu harfe u Srbiji, gde je održala solistički koncert i nastupila sa Gudačkim orkestrom Metamorfozis na samom zatvaranju festivala na Kolarcu. 

Posebno se izdvaja njena mala solistička turneja tokom 2018. godine, u okviru koje je održala jedan solistički koncert u Beogradu, u Galeriji Matice Srba i iseljenika, jedan u Pančevu, u Galeriji Kulturnog centra, i dva izuzetno zapažena solistička koncerta u Džakarti, od kojih je jedan bio u koncertnoj dvorani glavnog grada Indonezije, a drugi u izrazito respektabilnom i luksuznom resortu The Sundanese Cultural Village Paseban, koji je, ovom instrumentu i muzici u čast, nazvan Harfa u planini (Harp on the Mountain). 

Za izuzetne rezultate koje je ostvarila do sada, 2019. godine dobila je Svetosavsku nagradu, koju dodeljuje Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Na 19. međunarodnom festivalu harfe u Srbiji, u sali Kolarčevog univerziteta, pokazala je svoje umeće u različitim žanrovima, nastupajući u džez ansamblu, kamernom kvartetu studenata i profesora uz pratnju Gudačkog orkestra Metamorfozis.

Pored spomenutih nagrada, priznanja i nastupa, Irina je pohađala master kurseve kod eminentnih harfista kao što su Irina Cink (Švajcarska), Ольга Шевелевич (Rusija), Emanuela Del Sponti (Italija) i Ian Jones (Velika Britanija), kao i Međunarodnu letnju školu HarpMaster u Švajcarskoj.

 

Trio harfi Paskal koji čine studentkinje Jelena Tutić, Jana Čubriliović i Irina Pejoska, osnovan je u januaru 2021. godine. Prvi put su nastupile u ovom sastavu na koncertu najboljih studenata poliinstrumentalne katedre, održanom 1. februara, u Studentskom kulturnom centru Beograda. Njihova saradnja započela je tokom 2020. godine, kada su svirale kao deo kvarteta harfi na koncertu posvećenom proslavi Svetskog dana harfe, održanom 26. oktobra 2020. godine, u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, u okviru 19. međunarodnog festivala harfe.

 

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program