DON ĐOVANI - Operska predstava

Wolfgang Amadeus Mozart

Udruženje mladih operskih umetnika Bell’Opera

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Don Đovani Luka Jozić Leporelo Strahinja Đokić Dona Ana Katarina Radovanović / Nevena Josić Don Otavio Stevan Karanac / Mladen Prodan Dona Elvira Nataša Jovović / Nevena Milošević Mazeto Milan Obradović / Boris Papak Cerlina Sara Ristić / Martina Koljenšić Komendatore Andrija Sekulić

Edicija Opera mozaik

Opera mozaik predstavlja ediciju najpoznatijih operskih dela u adaptiranoj, skraćenoj verziji, predstavljajući suštinu i radnju opere i izvodeći veći deo scena i fragmenata iz određenog dela, bez pauze i u trajanju jedne pozorišne predstave (do 90 min).

Opera Don Đovani predstavlja okosnicu operskog repertoara svih velikih svetskih operskih kuća, a takođe se smatra jednim od najvećih muzičkih dela ikada komponovanih. Radnja je zasnovana na legendi o Don Žuanu i bavi se večitom temom morala, razvrata i muško-ženskih odnosa, temom jednako aktuelnom danas, kao i pre više od 230 godina, kada je opera premijerno izvedena. 

Bell’Opera su osnovali mladi, obrazovani operski pevači, s ciljem širenja interesovanja za svet opere i predstavljanjem operskih dela na inovativan način. Bell’Opera nastoji da bude dokaz važnosti postojanja umetnosti i izvan zvaničnih institucija kulture, pokušavajući da uključi veliki broj mladih izvođača, čime im se pruža alternativa i omogućuje putokaz za njihov budući rad i stvaralaštvo. 

Bell’Opera se beskompromisno fokusira na mlade izvođače koji se talentom, znanjem i kvalitetom izdvajaju, stoga su mnogi od njih nagrađivani, kako od strane Fakulteta muzičke umetnosti, tako i na međunarodnim takmičenjima i festivalima. Organizacija sarađuje s afirmisanim muzičkim umetnicima i rediteljima.

U septembru 2020. godine, u saradnji s organizacijom Rossi fest, Bell’Opera je realizovala svoj prvi projekat – Karmen, jedna tragedija (G. Bizet / P. Brook), što je ujedno bio i prvi operski događaj u Srbiji nakon karantina usled pandemije virusa kovid-19. U decembru 2020. i januaru 2021, Bell’Opera izvela je dve novogodišnje koncert-predstave, posvećene Puccinijevom stvaralaštvu, pod nazivom E lucevan le stelle. U januaru 2021. godine počinje s pripremama za izvođenje prvog dela iz edicije Opera mozaik. Premijera prvog naslova Don Đovani upriličena je 19. februara 2021, u Studentskom kulturnom centru.

 

Slika

Informacije o programu:

Režija: Vladan Đurković, Klavirski saradnik: Vladimir Vanja Šćepanović, Kostim: Vida Radovanov

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program