Koncert magičnih struna

KRALJEVSKI GUDAČI SV. ĐORĐA I UROŠ DOJČINOVIĆ (gitara)

Na programu dela: I. Albeniza, J. Rodriga, D. Šostakoviča i drugih

Ocenite kvalitet ovog programa

(3 glasova)

Uroš Dojčinović gitara Ivan Simeunović violina I Marija Mitrović violina II Milija Branković viola I Milena Kesić viola II Dušan Stojanović violončelo I Uroš Nikolić violončelo II

Program:

F. CANARRO: „CORAZON DE ORO”

ANONIMO: „LES JEUS INTERDITS” (romansa s varijacijama)

H. BREGOVICH: „TANGO”

J. FERRER Y ESTEVE: „SERENATA ESPANOLA”

A. DVORŽAK: „VALCER”, op. 54/I

R. MELO: „DESIDE EL ALMA” (Vals Argentino)

I. ALBENIZ: „TANGO IN D”

J. RODRIGO: „ARANJUEZ, MON AMOUR”

D. ŠOSTAKOVIČ: „VALCER”

R. DYENS: „TANGO EN SKAI”

 

Uroš Dojčinović, gitarista, kompozitor, muzikolog, pedagog i publicista. Rođen je u Beogradu 1959. godine. Počeo je da uči klasičnu gitaru i studira književnost u Beogradu, zatim diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a potom završio postdiplomske studije, odbranivši dva doktorata na interdisciplinarnim muzičkim temama na Filološkom i Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dojčinovićeva umetnička aktivnost obuhvata preko 3.500 nastupa širom sveta, veliki broj radio i televizijskih emisija, više stotina stručnih predavanja, majstorskih seminara i učešća u radu različitih domaćih i međunarodnih žirija. Objavio je preko 600 stručnih radova i snimio više od 70 diskografskih izdanja (LP ploča, muzičkih kaseta, CD i DVD albuma), za različite izdavačke kuće u Evropi, Americi i Aziji. Za višestruko umetničko delovanje nagrađen je s više od 50 medalja, plaketa, diploma i drugih priznanja u zemlji i svetu.

 

„Kraljevski gudači Sv. Đorđa” je kamerni orkestar s reputacijom i višegodišnjim iskustvom na domaćoj i inostranoj muzičkoj sceni. Često su nastupali u Nemačkoj (preko 50 koncerata), što je prošlo uz dobre kritike i pozive za nova izvođenja, a to ih je svrstalo u inostrane ansamble rado viđene u zemlji koja ceni klasičnu muziku i uživa u njoj.

Veliku zahvalnost treba odati našem istaknutom umetniku i koncert-majstoru Minhenske filharmonije Sretenu Krstiću, koji neprestano radi s „Kraljevskim gudačima Sv. Đorđa” punih 20 godina.

U poslednje tri godine orkestar je postigao izuzetne uspehe na turnejama u Austriji, Nemačkoj i Francuskoj, nastupajući u Beču, Minhenu, Ulmu, Regensburgu, Frankfurtu, a naročito treba istaći dva koncerta održana u Strazburu, u organizaciji Asocijacije Parlamenta Evrope i u samoj zgradi Parlamenta Evrope.

„Kraljevski gudači Sv. Đorđa” deluju u okviru Koncertne agencije „Natan”, koja je njihov osnivač, a zatim i producent i izdavač 20 kompakt diskova, sa svojim orkestrom. Poslednja dva kompakt diska posvećena su srpskim autorima u saradnji sa SOKOJ-em pod naslovima – „Srpska solo pesma” i „Srpski kompozitori 21. veka”.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program