Klavirski duo Marija Gođevac i Borko Milojković

Na programu dela: J. Bramsa, F. Šopena, K. Debisija i F. Šuberta

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Marija Gođevac Borko Milojković

Program:

Brams:

Valceri op. 39

Šopen:

Valceri op. 34, br. 2, a-mol

Valceri op. 64, br. 1, S-dur

Valceri op. 64, br. 2, cis-mol

Debisi:

Dva antička epigrafa – br. 1 „Pour Invoquer Pan, Dieu du Vent” i br. 2 „Pour un Tombeau sans Nom”

Šubert:

Fantazija op. 54, f-mol

 

Marija Gođevac

Rođena je 1989, a počela je da svira klavir sa šest godina u klasi prof. Miroslave Lili Petrović. Osvojila je niz prvih i specijalnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, među kojima se ističu specijalna nagrada „Nikolaj Rubinštajn” u Parizu, specijalna nagrada na takmičenju Udruženja EPTA (posvećeno delima Mocarta) i prva nagrada na internacionalnom takmičenju „Isidor Bajić” u Novom Sadu. Godine 2005. održala je solistički koncert na BEMUS-u, a godinu kasnije izabrana je za predstavnika Srbije i Crne Gore na Evrovizijskom takmičenju u Beču. Učestvovala je na festivalu kamerne muzike Internacional Week u Gracu. Diplomirala je i završila specijalizaciju na FMU u Beogradu, u klasi prof. N. Živkovića. Na majstorskim kursevima je sarađivala sa S. Pertikalorijem, P. Gililovim, 0. Polanskim i R. Plagom. Učestvovala je u projektu „Forty Fingers” i održala je koncerte u Italiji, Grčkoj, Austriji i Nemačkoj. Redovan profesor klavira je u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović” u Šapcu. Poseban segment u njenoj muzičkoj karijeri čini rad u kamernom sastavu, koji često održava koncerte u Srbiji i inostranstvu. Takođe, radi na samostalnom projektu prilagođavanja aranžmana pop, rok, evergrin i filmske muzike.

 

Borko Milojković

Rođen je 1985. godine u Ćupriji. Završio je Srednju muzičku školu „Mokranjac” u Beogradu, u klasi profesorke Radojke Jovičić. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na Odseku za klavir, u klasi profesora Dejana Stošića. Nastupao je i održao veliki broj solističkih koncerata širom naše zemlje, a takođe je osvojio mnoge nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Nastupao je u raznim salama – Galerija „Progres”, Studentski kulturni centar u Beogradu, Ruski dom, „Artget galerija”, Zadužbina Ilije M. Kolarca, kuća Đure Jakšića, Dom vazduhoplovstva, Galerija SANU, Skupština Grada Beograda, Etnografski muzej, Narodno pozorište, kuća kralja Petra I, Jugoslovensko dramsko pozorište, Ustanova kulture „Vuk Karadžić”, Dom Vojske Srbije i mnogim drugim.

Klavirski duo Marija Gođevac i Borko Milojković osvojio je prvu nagradu na „Sirmium festu” u Sremskoj Mitrovici 2018.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program