Novogodišnji koncert

Program: dela Domenika Skarlatija, Franciska Tarega, Astora Pjacole i drugih

Ocenite kvalitet ovog programa

(4 glasova)

Emilija Đorđević harfa Oskar Ereš gitara Katarina Pinter violina Bogdan Jovanović violončelo Sanja Ćaldović klavir Gorana Aća projekcija rada na platnu

Emilija Đorđević – harfa

Domenico Scarlatti – Sonata K426

Dragana Jovanović – Violet

Bedrich Smetana (trans. Hans Trneček) – Vltava

 

Oskar Ereš – gitara

Joan Manén – Sonata – Fantasia

Francisco Tárrega – Gran Jota

 

Trio „Ametist”

Katarina Pinter – violina

Bogdan Jovanović – violončelo

Sanja Ćaldović – klavir

Astor Piazzolla – Four Seasons

I Spring

II Summer

III Autumn

IV Winter

 

Projekcija rada na platnu: Gorana Aća (Fakultet likovnih umetnosti)

Emilija Đorđević (biografija)

Rođena je 1994. godine u Pančevu, gde je stekla niže i srednje muzičko obrazovanje. Završila je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu – Odsek za harfu, 2017. godine, s najvišom ocenom, u klasi prof. Ljiljane Nestorovske, gde je trenutno na master akademskim studijama. Nastupala je kao solista i kao deo orkestra u Skupštini Grada Beograda, Belom dvoru, Zadužbini Ilije M. Kolarca, Rektoratu Beogradskog univerziteta, Beogradskoj filharmoniji, kao i u Velenju (Slovenija). Sa simfonijskim orkestrima imala je priliku da svira u Gracu, Lincu, Zagrebu i Ljubljani, a sarađuje sa svetski poznatim dirigentima, kao što su: Ed Spaanjard (Holandija), Daniel Geiss (Austrija), Daniel Rajskin (Rusija) i Bojan Suđić (Srbija). Od 2017. godine učestvovala je u projektu „Filhademija”, u organizaciji Beogradske filharmonije. Stalni je član orkestra „International Prodigy Orchestra and Choir” pod vođstvom dirigentkinje Jean Foo iz Šangaja. Leta 2018. imala je priliku da u okviru GIPAC projekta svira sa Simfonijskim orkestrom Vojske Srbije pod dirigentskom palicom Gregory Buchaltera, dirigenta Metropoliten opere u Njujorku. Pohađala je master klase kod eminentnih harfista, kao što su: Remy van Kesteren (Holandija), Olga Sevelevič (Rusija), Katarina Englikova (Česka), Marija Bildea (Grčka), Saša Boldačev (Rusija), Frank Sternfield (Engleska) i drugi.

Oskar Ereš (biografija)

Rođen je 1994. godine u Beogradu. Muzičko školovanje započeo je s devet godina u MŠ-u „Jovan Bandur” u Pančevu, u klasi prof. Milana Dujmovića. U istoj školi, u klasi prof. Ane Ilić, stekao je i srednješkolsko obrazovanje. Diplomirao je s najvišom ocenom, 2013. godine, na FMU u Skoplju (Makedonija), u klasi prof. Darka Bageskog. Trenutno je na master studijama u Vupertalu (Nemačka), u klasi prof. Gorana Krivokapića. Imao je majstorske radionice s eminentnim gitaristima/profesorima, kao što su: Gerhard Reichenbach, Alvaro Pierri, Aniello Desiderio, Marcin Dylla, Zoran Dukić i drugi. Nastupio je s Makedonskom filharmonijom 2016. godine. Od 2014. do 2016. vodio je FMU – Skoplje Gitarski Kvartet, s kojim je nastupio na Tremolo Guitar Festivalu i Skopje Guitar Festivalu. Organizator je koncerta „U sećanju Franciska Tarege”. 

Trio „Ametist”

Osnovan je pre tri godine u želji za kamernim muziciranjem i otkrivanjem novih zajedničkih puteva klasične muzike. Čine ga studenti master studija s Akademije umetnosti u Novom Sadu: Sanja Ćaldović – klavir (klasa prof. Rite Kinke), Katarina Pinter – violina (klasa prof. Miroslava Pavlovića) i Bogdan Jovanović – violončelo (klasa prof. Marka Miletića). Svo troje imaju zabeležen veliki broj kako solističkih, tako i kamernih nastupa i koncerata. Svirali su svake godine na „A festu” – festivalu koji organizuje Akademija umetnosti, održali solistički koncert u Pančevu, Lazarevcu i imali par nastupa u Novom Sadu.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program