Koncert grupe Legende

Obaveštavamo publiku da se koncert grupe Legende, zakazan za večeras, 02. februara u 19.30h u Dvorani KC Pančeva, odlaže za 21. februar u 19.30h zbog bolesti pevača, Ivana Milinkovića. Ukoliko vam novi termin ne odgovara, karte možete vratiti na biletarnici KC Pančeva. Hvala na razumevanju.

Ocenite kvalitet ovog programa

(2 glasova)

Ivan Milinković vokal Zoran Dašić kompozitor, tekstopisac, bas-prim, gitara i prateći vokal Lazar Marin gitara i prateći vokal Pero Krznanić bas gitara i prateći vokal Želimir Vasić bubnjevi, udaraljke i prateći vokal Predrag Stojković klavijature, klavir i aranžmani

Grupa Legende osnovana je u Beogradu 1988. godine, kada i objavljuje svoj prvi album. Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995.godine, koncertom u beogradskom Sava Centru i do februara 2015.godine održano je 54. koncerta u istoj dvorani. Tradicija koncerata u Sava Centru se nastavlja već dvadeset jednu godina neprekidno, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava Centru, zatim grupa Legende nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.

Grupa Legende je održala preko hiljadu i osamsto koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj i Rumuniji.

Jubilarni – hiljaditi koncert obeležen je 5. februara 2005.godine a proslava dvadesetog rođendana grupe Legende obeležena je februara 2008. godine, u velikoj dvorani Sava Centra.

Grupa Legende je imala veliki jubilej 2012. godine, obeležila je 25 godina postojanja i uspešnog rada i taj značajan jubilej je proslavila radno, tako što je svojoj vernoj publici priredila veličanstvene koncerte u Sava Centru 4. i 14. februara.

Zbog velikog interesovanja publike, iste godine održan je i dugoočekivani 50. koncert u velikoj dvorani Sava Centra 7. aprila pod sloganom „U susret pedesetom koncertu“. Krajem 2012. godine izdavačka kuća PGP RTS objavljuje trostruki album grupe Legende pod nazivom „Trilogija“, sa 59 odabranih najlepših pesama, kao posebno muzičko izdanje i priznanje grupi Legende za izuzetan dugogodišnji rad i saradnju. Izdanje je zbog velikog interesovanja poštovaoca grupe dopunjeno novim tiražom krajem 2013. godine.

Posebno značajna i jubilarna je bila i 2014. godina jer je grupa Legende svojim koncertima 8. i 23. februara obeležila 20 godina neprekidnog koncertnog izvođenja u velikoj dvorani Sava Centra, po čemu smo jedinstveni jer to ni jedan muzičar ili grupa nije uradio, i tim povodom nam je direktor Sava Centra uručio svečanu Plaketu za dugogodišnju, neprekidnu saradnju. Još jedno izuzetno priznanje grupa Legende je dobila 12.aprila u Narodnom pozorištu – „Zlatni beočug“  za 2013.godinu, to je godišnja nagrada za trajni doprinos kulturi Beograda koju dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Beograda.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Bilten

Budite obavešteni o najnovijim vestima i programu Kulturnog centra.