INTIMNE PRIČE - Lidija Uzelac

Izložba crteža

Otvaranje: 21. oktobar

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

Crteži čistih površina i linija, dobijeni crtanjem, slikanjem i multipliciranjem različitih materijala. Radi se o reinterpretaciji minimalizma koji se razlikuje od preterane rigoroznosti iz prošlosti. Radovi su samoreferentni, istovremeno i univerzalni, i ostavlјaju široko polјe za emotivnu i asocijativnu identifikaciju. Intimne priče.

 

Lidija Uzelac

Rođena je 10. septembra 1961. u Travniku (BiH). Diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti (Accademia di Belle Arti) u Firenci, u klasi profesora Silvia Lofreda (Silvio Loffredo), a specijalizirala na Akademiji umetnosti Brera u Milanu (Accademia di Belle Arti Brera), kod profesora Nikole Salvija (Nicola Salvi), s temom: Marsel Dišan i koncept redimejda.

Završila je magistarske studije na Odseku za likovne umetnosti, na katedri za slikarstvo,

na Fakultetu umetnosti u Banja Luci, u klasi profesora Radomira Kneževića. Predaje na Fakultetu umetnosti u Nišu, u zvanju vanredni professor, na predmetima Večernji akt i Uvod u proširene medije. Priredila je 17 samostalnih izložbi i preko 50 grupnih izložbi u Srbiji, Italiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Bugarskoj. Nјena poklonjena dela se nalaze u mnogim značajnim institucijama u Republici Srbiji.

U toku je štampanje njenog autorskog praktikuma Kolažne transformacije na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program