Noć srpskog filma

Ocenite kvalitet ovog programa

(1 glas)

ZLOGONJE  u 15.30

KRALJ PETAR I  u 17.00

TAKSI BLUZ  u 19.30

JUŽNI VETAR  u 22.00

 

Filmski centar Srbije pokrenuo je novu jednodnevnu manifestaciju „Noć srpskog filma”, koja će biti održana u sredu, 5. juna, u više od 30 gradova u Srbiji. U toku jedne večeri, u više od 40 bioskopa, biće prikazani najgledaniji domaći filmovi: „Južni vetar” reditelja Miloša Avramovića, „Taksi bluz” Miroslava Stamatova, „Kralj Petar I” Petra Ristovskog i dečji film „Zlogonje” Raška Miljkovića.

U okviru manifestacije biće prikazana i četiri kratkometražna filma, uz podršku Filmskog centra Srbije, i to: igrani film „Mališan” Danila Bećkovića, animirani film „Eho” Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni film „Isti” Dejana Petrovića i studentski film „Šafarikova 19” Lane Pavkov.

Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma, s akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

Cena pojedinačne ulaznice za filmove tokom „Noći srpskog filma” je 100 RSD.

Manifestacija „Noć srpskog filma” biće održana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Futogu, Obrenovcu, Subotici, Trsteniku, Gračanici, Paliću, Čačku, Loznici, Gornjem Milanovcu, Požarevcu, Negotinu, Aranđelovcu, Ivanjici, Kragujevcu, Smederevu, Šapcu, Kruševcu, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Leskovcu, Rumi, Jagodini, Vrbasu, Mionici, Pirotu i Arilju. Organizator manifestacije je Filmski centar Srbije, u partnerstvu s bioskopima širom zemlje.

Slika

Informacije o programu:

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Program