Premijera dokumentarnog filma "U dolovima ravnice"

Ocenite kvalitet ovog programa

(4 glasova)

Iz želje mladih entuzijasta, da svoju ljubav i impresiju prema prirodi, tradiciji i kulturi predstave kroz objektiv kamere i podstaknu na razmišljanje o prirodnim i kulturnim bogatstvima sela, proizašlo je, nakon dve godine snimanja, delo „U dolovima ravnice“.

Dokumentarni film „U dolovima ravnice“ predstavljeno je putovanjem kroz san mlade devojke koja nas vodi kroz skrivene predele beskrajne ravnice sa mnogo dolova. Svojim snom ona islikava platno na kojem predstavlja život malog čoveka na selu u potrazi za iskonskom srećom i podseća nas na običaje, kulturu i tradiciju na koje ponekad namerno ili slučajno zaboravimo.

Upoznajte se sa skrivenim predelima banatske ravnice, poslušajte otkucaje vekova, upoznajte se ukusima i mirisima sela i saznajte koje sve lepote i vrednosti ima selo sa mnogo dolova.

Nakon projekcije filma predstaviće se crkveni hor " Sveti Aleksandar Nevski" Dolovo i Kulturno umetničko društvo "Banatski vez" iz Dolova sa folklornim koreografijama i etno pesmama.

Kratkometražni dokumentarni film „U dolovima ravnice“ proizvod je projekta „Promocija kulturno-istorijskog nasleđa i kulturno-turističkih potencijala Dolova“ koji je finansiran od strane Grada Pančeva po Javnom konkursu za su/finansiranje projekata u oblasti kulture za 2017. godinu.

Realizacija projekta je sufinansirana sredstvima iz budžeta Grada Pančeva za 2017. godinu.

Slika

Informacije o programu:

Scenario i režija: Bojan Vojnov, Kamera: Zoran Kompar, Luka Ivanović, Predrag Filipov, Kompozitor: Lena Gađanski – Eshana

Podelite na društvenim mrežama

O nama

 

Vojvode Živojina Mišića 4

26101 Pančevo, Srbija

 

+381 (0)13 440 944

+381 (0)13 440 945

Vesti

Bilten

Budite obavešteni o najnovijim vestima i programu Kulturnog centra.